VOORJAARSACTIE - GRATIS BEZEM BIJ DE PLUKADDERS!

Welke keukentrap past bij welke situatie?

Welke keukentrap past bij welke situatie?

Er zijn verschillende soorten keukentrappen. Het eerste verschil is het duidelijkst. Er zijn houten – en aluminium keukentrappen. Maar welke keukentrap is het meest geschikt voor jou? We gaan je proberen te helpen.

Een houten keukentrap is vaak net iets zwaarder dan een aluminium trap.  Van een aluminium trap krijg je op den duur vieze handen omdat aluminium wat kan afgeven. Daar heb je met hout geen last van. Hout heeft als eigenschap dat het steviger blijft dan aluminium.

Daarnaast heb je: de gewone keukentrap, een dubbeltrap en een plateautrap. De gewone keukentrap is het meest gebruikt. Wanneer je even snel ergens bij wilt kunnen komen dan pak je deze trap er snel bij. De dubbeltrap gebruik je als je werk wat langer duurt. Je kunt aan beide zijden staan. Dit zorgt ervoor dat je stevig staat. Een plateautrap gebruik je op plekken waar je wat hoger wilt kunnen staan. De doorlopende steilen zorgen er namelijk voor dat je veilig op de bovenste trede kunt staan.

Gebruik je de trappen als decoratie dan is de keuze voor een houten trap vaak een goede keus. Hout heeft van nature een warme uitstraling.

Dan is er nog het veiligheidsaspect waarop gelet moet worden. Onze trappen voldoen aan de gestelde NEN normering. Dat betekent dat je altijd veilige werkt met een Van Eldik trap. Het hout dat gebruikt wordt krijgt een uitgebreide keuring. Stukken hout die zwakke plekken hebben (noesten) worden uit het productieproces gehaald. Nadat de trappen in elkaar zijn gezet worden ze getest op belasting. Zo weet je zeker dat je een goede trap in huis hebt gehaald.

De aluminium trappen worden in elkaar gezet met dubbele popnagels. Dat zorgt voor extra stevigheid. Vaak hebben de aluminium trappen een handig bakje aan de bovenkant waar je wat spullen in kunt leggen. Dat is wel zo handig.

Het kiezen van de voor jou geschikte keukentrap hangt dus van meerder factoren af. Gebruik je de trap af en toe om snel even iets te pakken? Neem dan een standaard houten – of aluminium keukentrap. Ben je op zoek naar een trap waar je wat langer aaneengesloten mee gaat werken? Dan is de dubbeltrap voor jou het meest geschikt. Werk je vaak op plaatsten die net even iets hoger zijn dan de standaard huis afmetingen? Kies dan voor een plateautrap.

Vind je het lastig om een goede keuze te maken welke keukentrap het meest geschikt is voor jou? Bel ons dan. We helpen je graag!