Gratis verzenden vanaf €150,-

5 jaar garantie

Hoge klantwaardering (9+)

Dubbele trappen

3 Product(en)

Deze houten trap heeft treden aan twee zijden. Hierdoor is hij van twee kanten te beklimmen. Dat zorgt ervoor dat je de trap vaker kunt laten staan.

Sorteer op:

Trappen met treden aan twee zijden

Een dubbele trap is een trap die je van beide zijden kunt beklimmen. Met deze houten dubbele trap kun je lang achter elkaar werken, omdat je er comfortabel op staat. Doordat je deze trap van twee zijden kunt beklimmen voorkom je dat je de trap vaak moet verzetten. Het is zelfs mogelijk om over te stappen naar de andere kant van de dubbele trap.

Toepassing dubbele trap

Door het gemak wordt deze trap veel gebruikt bij klussen die wat langer duren. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk of werkzaamheden aan de elektriciteit of intensieve schoonmaakwerkzaamheden. Bij deze klussen sta je meestal wat langer op eenzelfde plek. Dan wil je natuurlijk stevig staan. Doordat je je benen aan beide zijden van de houten dubbele trap kunt zetten voorkom je dat je moet reiken. 

Gebruik van de dubbeltrap

Ga je een dubbele trap kopen dan is het belangrijk om de juiste maat te nemen. Officieel mag je een dubbele trap van hout tot de vierde trede van boven beklimmen. Het is wel zo veilig dat je daar rekening mee houdt. Soms wordt een dubbele trap gebruikt terwijl deze niet is uitgeklapt. Wij raden aan om de trap alleen in uitgeklapte stand te gebruiken. In de uitgeklapte stand kan de trap nooit onderuitglijden. Dat is wel het geval wanneer hij ingeklapt tegen een muur wordt geplaatst.

Naast functioneel is een houten dubbele trap een vaak gebruikt accessoire in de huiskamer. Vooral de dubbele trap van drie treden wordt veel gebruikt om planten op te zetten. Hout heeft een mooie warme natuurlijke uitstraling wat niet misstaat in je woonkamer.

Onderhoud van dubbele trappen

Het onderhoud van de trap is niet moeilijk maar wel belangrijk. Onderhoud je de dubbele trap van hout goed dan gaat hij een leven lang mee. Zorg dat je na gebruik de trap schoonmaakt. Verwijderen de ergste verfresten of ander vuil dat aan de trap is blijven hangen. Zorg er altijd voor dat de trap droog is. Is je trap nat zet hem dan, het liefst uitgeklapt, op een droge plek. Berg je de trap op leg of zet hem dan op een droge plek.

Jaarlijks controleer je de dubbele trap op gebreken. Leg de dubbele trap van hout op de grond en controleer hem op scheuren. Draai de trap helemaal om zodat de andere zijde boven komt te liggen. Controleer de trap weer. Klap de trap uit en controleer het metalen mechanisme. Alles moet goed vast zitten. Vervolgens controleer je de binnenkant van de houten dubbele trap.

Dubbele trap kopen?

Heb je vragen over het kopen van een houten dubbele trap? Bel ons dan gerust, we helpen je graag met het kiezen van de juiste keukentrap voor jouw klus!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »