VOORJAARSACTIE - GRATIS BEZEM BIJ DE PLUKADDERS!

Hoe lang gaat een aluminium ladder mee?

Hoe lang gaat een aluminium ladder mee?

Een aluminium ladder is door het materiaal licht en handig te hanteren. Je wilt natuurlijk lang gebruik maken van je aluminium ladder. Om dat te kunnen doen moet je een aantal zaken weten.

 

Gebruik van een aluminium ladder

Een aluminium ladder gebruik je in en om het huis. Gebruik je de ladder vooral buiten dan moet je ervoor zorgen dat je de ladder na gebruik schoonmaakt en droog opbergt. Hoewel aluminium niet gaat roesten oxideert het wel. Dat zie je wanneer er zwarte spikkels of een witte uitslag op je ladder verschijnt. In tegenstelling tot ijzer wordt aluminium hier juist sterker van. Alleen is de uitslag vaak niet mee. De glans gaat ervan af. Zorg er wel voor dat je de plekken goed in de gaten blijft houden. Wanneer er zout of chloor op de ladder komen kan het oxideren wel doorslaan en de sterkte aantasten.

 

Levensduur van een aluminium ladder

Hoe lang een ladder van aluminium meegaat is afhankelijk van het gebruik. Bij dagelijks gebruik slijten de onderdelen natuurlijk snel. Onze ervaring is dat je een aluminium ladder die je voor huis – en tuin gebruik hebt, een leven lang mee kan gaan. Mits je er goed mee omgaat natuurlijk. Bij dagelijks, professioneel gebruik kent de ladder een levensduur van 10 tot 20 jaar. Twijfel je of je ladder nog goed is? Laat hem dan nakijken. Je wilt natuurlijk het risico op ongelukken voorkomen.

 

Losse onderdelen

Een aluminium ladder kun je niet repareren. Je kunt wel dingen vervangen. Zo kan je bij een ladder die uit meerdere delen bestaat een deel vervangen. Dat zorgt ervoor dat je deze ladder weer wat langer kunt gebruiken. De sporten van de ladder zijn vast. Deze kunnen niet vervangen of gerepareerd worden. Heb je twijfels over de kwaliteit van de sporen. Laat hem dan even controleren voor de zekerheid.