Over ons

Van Eldik Ladders VoF

Van Eldik Ladders maakt sinds 1891 houten ladders en trappen. Ooit zijn we begonnen als wagenmaker. Omdat we midden in de Betuwe gevestigd zijn, in het mooie Ochten, kwam de vraag al snel naar houten plukladders voor het oogsten van het fruit. Inmiddels zijn we de vierde generatie laddermakers.

Uniek ladderbedrijf

We maken als enige bedrijf in Nederland zelf de houten ladders. Inmiddels natuurlijk op moderne machines, maar er komt zeker nog veel handwerk bij kijken. Het blijft ambachtelijk vakwerk.

Ladder productie

Zorgvuldig geselecteerd hout

Het hout wat we bestellen selecteren we zorgvuldig. Er moeten zo min mogelijk kwasten in zitten. Daarnaast is het van belang dat het hout recht is. In de werkplaats selecteren we de houten ladderbomen bij elkaar. We matchen twee balken. Deze twee balken zijn de basis van de ladder die we gaan maken. 

Een ladder is pas gereed wanneer hij is behandeld met lijnolie. Door deze behandeling gaat de ladder lang mee. Daarnaast testen we de ladders op veiligheid. We lopen iedere ladder na of we tijdens het produceren alles goed hebben gedaan.

Koffie?

Heb je vragen over het productieproces van een ladder? Bel ons gerust of kom langs in de werkplaats in Ochten. We vinden het leuk om het uit te leggen. De koffie staat altijd klaar!