Wat is een reform ladder

Wat is een reform ladder

Wat is een reformladder

De reformladder dankt zijn naam aan het feit dat je hem kunt omvormen in meerdere standen. Hij bestaat uit meerdere delen en is in meerdere lengtes verkrijgbaar.

Meerdere delen

De naam dankt hij dus aan zijn meerdere standen. De belangrijkste is de ingeschoven of uitgeschoven stand. Een reformladder bestaat uit meerdere delen. Je hebt een tweedelige reformladder en een driedelige reformladder. Deze delen schuif je over elkaar heen. Daardoor kun je met deze ladder tot grote hoogte komen. De langste ladder komt hiermee tot zo’n 11 meter. De ladder is zowel in hout als aluminium verkrijgbaar. Overigens zorgt het inschuiven ervoor dat je profiteert van de lengte van de ladder wanneer hij uitgeschoven is. Maar ingeschoven neemt hij niet veel plaats in. Dus makkelijk op te bergen in je schuur!

 

A-stand

Een bijzondere stand van deze reformladder is de A-stand. Daarbij zet je twee ladderdelen uit elkaar waardoor zich een A vormt. Hierdoor is de ladder vrij te plaatsen. Je hebt in deze stand immers geen muur of boom meer nodig om de ladder tegenaan te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de ladder niet te ver uitgeklapt kan worden zijn er hulpmiddelen geplaatst om dit te voorkomen. Deze stand maakt de ladder echt uniek omdat je ineens een heel veelzijdige ladder hebt.

 

Favoriet bij de professionele gebruiker

Omdat hij veelzijdig is: meerdere standen, lengte instelbaar en makkelijk op te bergen, is deze ladder favoriet bij de glazenwasser en de schilder. Vooral de houten reformladder is geliefd. Een degelijke ladder die bij goed gebruik een leven lang meegaat. Daarnaast is hout flexibel. Dat betekent dat de ladder een klein beetje doorbuigt. Hierdoor kan je met deze ladder net wel bij dat ene plekje komen. Omdat een aluminium ladder stijf is buigt deze niet door. Sommige glazenwassers vragen bij deze ladder om maatwerk. Daarbij zetten wij de sporten iets verder van elkaar zodat ze nog sneller omhoog kunnen lopen.

 

Koop je reformladder bij Van Eldik Ladders.

Ook de reformladder koop je bij Van Eldik Ladders. De houten ladder maken we zelf in onze eigen werkplaats. Dat betekent dat we deze ladders altijd op voorraad hebben zodat je snel aan de slag kunt met het gebruik ervan. Ook de aluminium variant hebben we in de schuur staan. Heb je vragen over het gebruik van deze unieke ladder? Bel ons dan. Onze medewerkers vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de reformladder.