Onderhoud van een ladder

Onderhoud van een ladder

Om ervoor te zorgen dat je mooie houten trap of ladder lang meegaat is onderhoud belangrijk. Wanneer dit onderhoud goed wordt uitgevoerd dan gaat de trap zelfs een leven lang mee. Maar wat moet je doen om een ladder te onderhouden?

Droog opbergen

Het is belangrijk dat een houten ladder droog wordt opgeborgen. Hout dat nat is vergaat snel. Maar ook uitdroging kan ervoor zorgen dat de levensduur aanzienlijk wordt verkort. Zorg er dus voor dat de ladder droog ligt en ieder jaar een behandeling krijgt met lijnolie.

Keuren

Daarnaast is het raadzaam om de ladder jaarlijks te keuren. Om dat goed te kunnen doen helpen we je door uit te leggen wat je moet doen bij een ladder keuring.

Leg de ladder op een vlakke ondergrond neer. Kijk of beide sporten vlak op de grond liggen. De bomen mogen niet gedraaid (getordeerd) zijn. Controleer de ladderbomen en de sporten op onregelmatigheden (bijvoorbeeld: scheuren, slechte plekken..enzovoort). Draai de ladder een kwartslag en controleer de boom. Draai de ladder steeds een kwartslag en bekijk alles goed.

Reparatie

Kleine reparaties kun je zelf uitvoeren. Zit er bijvoorbeeld een sport los? Deze kun je repareren door hem vast te lijmen met bruislijm. Is een trede gescheurd? Wellicht dat je hem kunt vervangen voor een nieuwe. Neem bij twijfel contact met ons op! Veiligheid gaat tenslotte boven alles.

Van Eldik Ladders is naast maker van houten ladders een van de weinige gecertificeerde bedrijven om ladders te mogen keuren. Onze medewerkers weten aan welke voorwaarde een ladder moet voldoen om deze veilig te gebruiken. Wil je daar gebruik van maken? Wij onderhouden je houten ladder graag. We keuren de ladder voor je en repareren hem waar noodzakelijk. Als het keuren en repareren klaar is zetten we de ladder opnieuw in de lijnolie zodat hij weer een jaar veilig meekan. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor het onderhouden van je ladder.