VOORJAARSACTIE - GRATIS BEZEM BIJ DE PLUKADDERS!

Hoeveel treden heeft de langste trap van Nederland?

Hoeveel treden heeft de langste trap van Nederland?

Hoeveel treden heeft de langste trap van Nederland?

Met 508 treden heeft de Wilhelminaberg in Landgraaf de langste trap in Nederland. De langste houten trap bij Van Eldik Ladders heeft 18 treden. In Landgraaf ben je zo’n 248 meter verder wanneer je de trap van begin tot eind oploopt. Bij die trap van hout met 18 sporten is dat 3,53 meter. Dat scheelt natuurlijk wel iets.

 

Lange houten trappen

Een trap moet vooral praktisch zijn in het gebruik. Dat een trap heel veel treden heeft maakt hem niet per definitie makkelijk te hanteren. Uiteindelijk bepaald de situatie waarin jij de trap gebruikt welke trap het meest geschikt voor jou is. Ben je op zoek naar een lange houten trap overweeg dan bijvoorbeeld een plateautrap. Daarbij mag je de trap volledig gebruiken doordat de steilen van de trap doorlopen. Hierdoor sta je dus veilig op de bovenste trede doordat je altijd goed houvast hebt.

 

De hoogte van je trap bepalen

Om te meten welke hoogte je trap moet hebben kun je het beste de verticale hoogte meten. Dat wil zeggen dat je vanaf het punt waar je de trap wilt laten uitkomen loodrecht naar beneden meet. Heb je dan een trap nodig naar een zolder dan weet je nu welke lengte je moet overbruggen. Op onze website hebben we een handige maattabel waarmee je nu het aantal treden van je trap kunt bepalen. Heb je de trap nodig voor een klus dan ga je eigenlijk hetzelfde te werk door de afstand weer loodrecht op te meten. Je hebt nu je werkhoogte. Je kiest nu je trap uit door je lichaamslengte op te tellen bij de hoogte van de trap. Let hierbij wel op het feit dat je niet bij alle trappen op de hoogste trede kunt gaan staan om veilig te werken.

 

Advies over je houten trap

Heb je vragen over de houten trap? Bel dan met Van Eldik Ladders. Wij hebben antwoord op al je vragen over ladders en trappen.