Hoe lang gaat een houten ladder mee?

Hoe lang gaat een houten ladder mee?

Houten ladders van Van Eldik Ladders gaan bij goed gebruik levenslang mee. Wat goed gebruik is gaan we je in dit blog vertellen.

Zodra je de houten ladder hebt binnengekregen is het belangrijk dat je hem goed controleert. Hoewel we tijdens het maken en transporteren van de ladder uiterst zorgvuldig zijn, kan er altijd wat gebeuren waardoor de trap beschadigt is geraakt.

Daarnaast is het belangrijk dat je de ladder goed gebruikt en alleen gebruikt waarvoor de ladder uiteindelijk bedoeld is. Verkeerd of oneigenlijk gebruik kan de ladder zichtbaar en zelfs onzichtbaar beschadigen waardoor het gevaarlijk is om deze nog langer te gebruiken. Het is dus belangrijk dat je zuinig bent op je ladder.

Moet de ladder vervoerd worden? Zorg er dan voor dat de ladder op de juiste manier verplaatst wordt. Het mag duidelijk zijn dat het niet bevorderlijk is om een ladder over de grond te slepen. Bij vervoer over de weg raden wij het gebruik van een kar aan waarop de ladder goed is bevestigd. Vervoer je de ladder op het dak van de auto? Gebruik dan de juiste materialen die het gewicht van de ladder goed kunnen dragen. Houdt er daarnaast rekening mee dat de ladder aan de voorzijde niet mag uitsteken buiten het koetswerk van de auto. Achter mag de ladder maximaal 1 meter uitsteken buiten de auto.

Dat betekent ook dat je de ladder na gebruik even naloopt. Zorg dat het ergste vuil eraf is gehaald en berg de ladder droog op. Een keer per jaar loop je de ladder helemaal na. Controleer iedere sport goed op scheuren of onregelmatigheden. Kijk of de ladderbomen nog in orde zijn en controleer het geheel goed op slijtage.

Twijfel je aan je ladder of wil je de ladder door een professioneel ladderbedrijf laten nakijken. Maak dan een afspraak bij Van Eldik ladders. Wij zijn een gecertificeerde ladder keuringsinstantie. Wij onderhouden je ladder, repareren eventuele gebreken en zetten de ladder opnieuw in de lijnolie voor je. Dat geldt overigens ook voor ladders die niet bij ons zijn aangeschaft. Wij keuren elke ladder. Is een ladder niet meer te redden of is het onveilig om ermee te werken dan geven we dat eerlijk aan.

Een houten ladder gaat levenslang mee wanneer je de ladder dus goed behandeld! Heb je vragen of wil je een afspraak maken om de ladder te laten keuren of onderhouden? Bel ons dan even.