Hoe bepaal je de juiste zoldertrap?

Hoe bepaal je de juiste zoldertrap?

De houten zoldertrappen worden compleet door ons aangeleverd. Het zijn geen bouwpakketten waar je zelf nog mee aan de slag moet. Maar hoe plaats je de zoldertrap het beste.

Meten zoldertrap

Het is belangrijk om een zoldertrap te bestellen die de juiste afmeting heeft voor de afstand die je wilt overbruggen. Dit geldt niet alleen voor een trap naar de zolder maar ook voor de boekenkasttrap, de hoogslapertrap en de videtrap. Maattabel zoldertrap De werkwijze is voor alle trappen hetzelfde. Meet de hoogte die je moet overbruggen horizontaal naar beneden. Kijk vervolgens in onze maattabel Zoldertrappen om de juiste trap uit te kiezen.

Uitslag zoldertrap

Het is handig om te weten hoe ver de zoldertrap van de muur komt te staan. De zogenaamde uitslag. De tabel uitstaand in centimeter geeft dat bij iedere klimhoogte weer. Het kan voorkomen dat de trap steiler geplaatst moet worden. Dat kan zeker. We raden in dat geval altijd aan om een bevestigingsrail met een set haken bij de trap te bestellen. Hiermee zet je de trap tijdelijk vast bij gebruik. Je haakt hem eenvoudig los zodat de trap weining ruimte in beslag neemt. Vasthaken zoldertrap

Plaatsen zoldertrap

Zorg dat de trap altijd op een vlakke ondergrond staat. Naast dat de trap op deze manier stevig staat wordt hiermee beschadeging voorkomen. Zo gaat een zoldertrap een levenlang mee.

Heb je vragen over het plaatsen van een zoldertrap? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.