Dakladder

95,00185,00

Dakladder

Dakladders met bolling voor dakpannen worden gemaakt van twee soorten hout: de sporten zijn van beukenhout, de bomen zijn van grenenhout. Een dakladder kan alleen liggend gebruikt worden. Sporten van een dakladder zijn gemaakt met een bolling. Door deze bolling ligt een dakladder mooi over de dakpannen heen. De sporten vallen als het ware over de dakpannen. Dakladders zijn verkrijgbaar in 8 sporten tot en met 17 sporten. De optrede is 28 cm per sport. De optrede is de afstand van de bovenkant van de sport tot de bovenkant van de volgende sport. Met koppelstukken, die Van Eldik Ladders zelf maakt, kunnen meerdere dakladders aan elkaar gekoppeld worden. Je kunt de koppelstukken per set bij de dakladder bestellen.

Gebruik

Op het dak kun je de ladder op twee manieren plaatsen: aan de nok of in de dakgoot. Plaats je de dakladder aan de nok, monteer dan de Van Eldik ladders nokhaak aan de dakladder. Deze nokhaak bestel je los mee met de dakladder. Met de nokhaak hang je de ladder aan de nok van het dak. Wordt de dakladder in de dakgoot geplaatst? Controleer dan goed of de dakgoot bestand is tegen het plaatsen van de dakladder.

Wissen
Verder winkelen Categorie: Tags: , , Brand: Van Eldik Ladders
Van Eldik Ladders maakt ladders en trappen. In 1891 zijn we begonnen als wagenmakers. Omdat we midden in de Betuwe gevestigd zijn was het niet raar dat mensen gingen vragen naar fruitladders. Inmiddels is van Eldik Ladders een van de laatste houten ladder maker van Nederland.
EAN: 9501612716484

Beschrijving

Dakladder

De dakladder met bolling voor dakpannen wordt gemaakt met twee soorten hout: de sporten zijn van beukenhout, de bomen zijn van grenenhout. Een dakladder kan alleen liggend gebruikt worden. Sporten van een dakladder zijn gemaakt met een bolling. Door deze bolling ligt een dakladder mooi over de dakpannen heen.

De sporten vallen als het ware over de dakpannen. Dakladders zijn verkrijgbaar in 8 sporten tot en met 17 sporten. De optrede is 28 cm per sport. De optrede is de afstand van de bovenkant van de sport tot de bovenkant van de volgende sport. Met koppelstukken, die Van Eldik Ladders zelf maakt, kunnen meerdere dakladders aan elkaar gekoppeld worden. Je kunt de koppelstukken per set bij de dakladder bestellen.

Gebruik

Op het dak kun je de ladder op twee manieren plaatsen: aan de nok of in de dakgoot. Plaats je de dakladder aan de nok, monteer dan de Van Eldik ladders nokhaak aan de dakladder. Deze nokhaak bestel je los mee. Met de nokhaak hang je de ladder aan de nok van het dak. Wordt de dakladder in de dakgoot geplaatst? Controleer dan goed of de dakgoot bestand is tegen het plaatsen ervan.

Ladders en trappen

Van Eldik ladders maakt trappen en ladders. Wat is het verschil? Dat begint al bij de benaming van de onderdelen. Een trap heeft stijlen en treden. Deze zijn beide plat. Doordat de treden plat zijn is het veel eenvoudiger en comfortabel om op te staan. Het sta vlak is immers breed. Een trap wordt daarom vaak gebruikt als werkplek. Je zet de trap ergens neer om te werken waarbij je beide handen vrij hebt.

Een ladder heeft bomen en sporten. De bomen zijn afgerond. Hierdoor kun je ze makkelijk vastpakken om te verplaatsen. Het sta vlak van een sport op een ladder is veel kleiner dan een trede op een trap. Een ladder wordt vooral gebruikt om te klimmen, de ladder te verplaatsen en weer te klimmen. In tegenstelling tot een trap, deze gebruik je veelal op een plaats.

Bij ladders en trappen moet je voor de veiligheid rekening houden met de sta hoogte. Je kunt gebruik maken van de treden en sporten tot de vierde trede van boven. Je kunt je voorstellen wat er gebeurd als je op de bovenste sport van een ladder gaat staan. Dat is onveilig. Voor een trap is daar een oplossing voor. Een plateautrap heeft een doorlopende stijl. Deze stijl zorgt ervoor dat je wel gebruik kunt maken van de bovenste trede. De bovenste trede heet een bordes.

Bewerking

Enkele ladders van Van Eldik Ladders krijgen verschillende bewerkingen. Na het machinaal schaven en boren, worden de elementen verlijmd en hydraulisch samengeperst. Dan volgt het schuren en de intensieve behandeling met lijnolie. Daardoor krijgen de Van Eldik ladders hun fraaie kenmerkende uiterlijk. Maar ook zeker de souplesse en stabiliteit. Een garantie voor de lange termijn! Alle zorgvuldige behandelingen tijdens het productieproces dragen bij aan de onbetwiste kwaliteit en betrouwbaarheid. Van Eldik Ladders voldoen bij aflevering stuk voor stuk aan de hoogste veiligheidsnormen volgens het NEN2484 certificaat.Van Eldik ladders hebben een lange levensduur, ook bij intensief gebruik.

Afmetingen

AfmetingenNiet beschikbaar
Sporten

8 sporten, 9 sporten, 10 sporten, 11 sporten, 12 sporten, 14 sporten, 16 sporten, 17 sporten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dakladder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *