Bouwladder Limburgs

145,00205,00

Bouwladder

Bouwladders van Van Eldik Ladders zijn gemaakt van verschillende soorten hout. De bouwladder is verkrijgbaar in twee typen: standaard of Limburgs. Een bouwladder meet je in hoogte in plaats van het aantal sporten. Standaard bouwladders zijn gemaakt van Southern Yellow Pine. Ze hebben dikke ladderbomen. De ladderbomen zijn 8 cm x 3,5 cm. In de ladderbomen van de standaard bouwladder zitten inkepingen. De sporten van de standaard bouwladder vallen in deze inkepingen. De sporten zijn 6 cm x 5 cm. De standaard bouwladder is 49 cm breed. Dit is breder dan een Limburgse bouwladder. Per sport is de optrede 25 cm. De optrede is de afstand van de bovenkant van de sport tot de bovenkant van de volgende sport. De hoogte van een standaard bouwladder varieert. De standaard bouwladder is verkrijgbaar in: 200 cm, 250 cm, 300 cm, 360 cm, 390 cm, 420 cm en 450 cm.

Standaard of Limburgs

Limburgse bouwladders is een naam die is bedacht door Van Eldik ladders. De ladder wordt gefabriceerd in Limburg, vandaar de naam. Voor de ladderbomen gebruikt Van Eldik ladders vurenhout. De sporten van de Limburgse bouwladder zijn van hardhout. Een Limburgse bouwladder wordt gemaakt op een traditionele manier. Dat betekent dat de sporten door de bomen heen worden bevestigd. De Limburgse bouwladder is smaller dan de standaard bouwladder. Een Limburgse bouwladder is 47,5 cm breed. Een standaard bouwladder heeft een breedte van 49 cm. De hoogte van een Limburgse bouwladder varieert. Een Limburgse bouwladder is verkrijgbaar in: 330 cm, 420 cm, 450 cm en 510 cm. Een Limburgse ladder is met 510 cm hoger dan de hoogste standaard bouwladder. De bouwladder worden het meest gebruikt in de bouw. Vaak zie je de Van Eldik ladders bouwladder tegen een steiger of dak staan.

Wissen
Verder winkelen Categorie: Tags: , , Brand: Van Eldik Ladders
Van Eldik Ladders maakt ladders en trappen. In 1891 zijn we begonnen als wagenmakers. Omdat we midden in de Betuwe gevestigd zijn was het niet raar dat mensen gingen vragen naar fruitladders. Inmiddels is van Eldik Ladders een van de laatste houten ladder maker van Nederland.
EAN: 9506428393430

Beschrijving

Bouwladder Limburgs

Bouwladder limburgs van Van Eldik Ladders zijn gemaakt van verschillende soorten hout. De bouwladder is verkrijgbaar in twee typen: standaard of limburgs. Een bouwladder limburgs meet je in hoogte in plaats van het aantal sporten. Standaard bouwladders zijn gemaakt van Southern Yellow Pine.

Ze hebben dikke ladderbomen. De ladderbomen zijn 8 cm x 3,5 cm. In de ladderbomen van de standaard bouwladder zitten inkepingen. De sporten van de standaard bouwladder vallen in deze inkepingen. De sporten zijn 6 cm x 5 cm. De standaard bouwladder is 49 cm breed. Dit is breder dan een Limburgse bouwladder. Per sport is de optrede 25 cm. De optrede is de afstand van de bovenkant van de sport tot de bovenkant van de volgende sport. De hoogte van een standaard bouwladder varieert. De standaard bouwladder is verkrijgbaar in: 200 cm, 250 cm, 300 cm, 360 cm, 390 cm, 420 cm en 450 cm.

Standaard of Limburgs

Limburgse bouwladders is een naam die is bedacht door Van Eldik ladders. De ladder wordt gefabriceerd in Limburg, vandaar de naam. Voor de ladderbomen gebruikt Van Eldik ladders vurenhout. De sporten van de Limburgse bouwladder zijn van hardhout. Een Limburgse bouwladder wordt gemaakt op een traditionele manier. Dat betekent dat de sporten door de bomen heen worden bevestigd. De Limburgse bouwladder is smaller dan de standaard bouwladder. Een bouwladder limburgs is 47,5 cm breed. Een standaard bouwladder heeft een breedte van 49 cm. De hoogte van een Limburgse bouwladder varieert. Een Limburgse bouwladder is verkrijgbaar in: 330 cm, 420 cm, 450 cm en 510 cm. Een Limburgse ladder is met 510 cm hoger dan de hoogste standaard bouwladder. De bouwladder worden het meest gebruikt in de bouw. Vaak zie je de Van Eldik ladders bouwladder tegen een steiger of dak staan.

Ladders en trappen

Van Eldik ladders maakt trappen en ladders. Wat is het verschil? Dat begint al bij de benaming van de onderdelen. Een trap heeft stijlen en treden. Deze zijn beide plat. Doordat de treden plat zijn is het veel eenvoudiger en comfortabel om op te staan. Het sta vlak is immers breed. Een trap wordt daarom vaak gebruikt als werkplek. Je zet de trap ergens neer om te werken waarbij je beide handen vrij hebt.

Een ladder heeft bomen en sporten. De bomen zijn afgerond. Hierdoor kun je ze makkelijk vastpakken om te verplaatsen. Het sta vlak van een sport op een ladder is veel kleiner dan een trede op een trap. Een ladder wordt vooral gebruikt om te klimmen, de ladder te verplaatsen en weer te klimmen. In tegenstelling tot een trap, deze gebruik je veelal op een plaats.

Bij ladders en trappen moet je voor de veiligheid rekening houden met de sta hoogte. Je kunt gebruik maken van de treden en sporten tot de vierde trede van boven. Je kunt je voorstellen wat er gebeurd als je op de bovenste sport van een ladder gaat staan. Dat is onveilig. Voor een trap is daar een oplossing voor. Een plateautrap heeft een doorlopende stijl. Deze stijl zorgt ervoor dat je wel gebruik kunt maken van de bovenste trede.

Bewerking

Enkele ladders van Van Eldik Ladders krijgen verschillende bewerkingen. Na het machinaal schaven en boren, worden de elementen verlijmd en hydraulisch samengeperst. Dan volgt het schuren en de intensieve behandeling met lijnolie. Daardoor krijgen de Van Eldik ladders hun fraaie kenmerkende uiterlijk. Maar ook zeker de souplesse en stabiliteit. Een garantie voor de lange termijn! Alle zorgvuldige behandelingen tijdens het productieproces dragen bij aan de onbetwiste kwaliteit en betrouwbaarheid. Van Eldik Ladders voldoen bij aflevering stuk voor stuk aan de hoogste veiligheidsnormen volgens het NEN2484 certificaat.Van Eldik ladders hebben een lange levensduur, ook bij intensief gebruik.

Afmetingen

AfmetingenNiet beschikbaar
Hoogte

330 cm, 420 cm, 450 cm, 510 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouwladder Limburgs” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *